Jdi na obsah Jdi na menu

Vinohradské divadlo - Bytná na zabití

23. 9. 2017

Akce IPA 2017

Prohlídka Národního divadla s představením ve Vinohradském divadle

 

Datum akce: 23.9.2017

Program akce: odjezd v sobotu 23.9.2017 v 08:30 hod. z parkoviště ÚO Ve Žďáře nad Sázavou do Prahy, kde dle dispozic ND proběhne ve 13:00 hod. speciální prohlídka Národního divadla, po individuálním přesunu bude následovat návštěva Vinohradského  divadla, kde se uskuteční v 19:00 hod. divadelní představení 

Bytná na zabití :

 

 

bytna-na-zabiti.jpg

 

 

O hře

V typickém anglickém domě, jehož statiku narušují věčně projíždějící vlaky, žije svérázná stará dáma paní Wilberforceová. Jedinou společnost dělá jí už po léta churavý a ráčkující papoušek. Jednoho dne na její dveře zaklepe tajemný elegantní muž, který se představí jako profesor hudby Marcus a shání se po podnájmu. Prý by si u ní rád zřídil zkušebnu, kde by mohl se svými přáteli – hudebníky amatéry – secvičovat skladby klasické komorní hudby. Ve skutečnosti však za dveřmi pokoje plánuje tato partička pěti práskaných podvodníčků velkou ozbrojenou loupež, do které se neštítí zapojit ani tuto roztomilou stařenku. Stále se však vnucuje otázka – nepodcenili ji pánové trošičku?

Znamenitá situační komedie s napínavou kriminální zápletkou, založená na nezdolné vitalitě jedné herečky (Libuše Švormová) a gagové sehranosti „zlodějského kvintetu“ herců (Ivan Řezáč, Václav Vydra, Filip Blažek, Martin Zahálka a Lukáš Příkazký). Irský scenárista Graham Linehan, u nás známý díky kultovním sitcomům The IT Crowd či Black Books, osobitě zpracoval námět britského filmu Pět lupičů a stará dáma z roku 1955 (exceloval v něm mimo jiné Peter Sellers), jehož hollywoodský remake Lupiči paní domácí natočili o půl století později bratři Coeni s Tomem Hanksem v hlavní roli. Nová divadelní verze plná černého humoru slavila velké úspěchy na West Endu a Divadlo na Vinohradech ji uvede v české premiéře.

 

Cena akce:   710 

 

/ v ceně je doprava, prohlídka ND, vstupenka na divadelní představení / 

podařilo se získat vstupenky do druhé a páté řady v přízemí

akce je limitována počtem osob 40

Pozor:

z důvodu, že byl po prvotním odeslání nabídky projeven o akci mimořádný zájem, byly již vstupenky do divadla na představení objednány, prosím tedy o závazné potvrzení  účasti nejpozději do 11.6.2017 na níže uvedené telefonní číslo nebo e-mail !

 

po naplnění kapacity bude tentokrát celková výše uvedená  částka odesílána na účet IPY č.  223825309/0300

účastníci, kteří kapacitu naplní, budou následně 12.6.2017 vyrozumění na své e-maily o termínu do kdy je třeba úhradu provést !

v případě neúčasti je třeba najít náhradníka, peníze nelze jako vždy vrátit nazpět !

kontaktní údaje:

tel. 725375081, e-mail: zdenek.palka@unet.cz

Spozdravem

SERVO PER AMIKECO

Zdeněk Pálka